Q41. To be fair and square
- worthy
- honest
- successful
- obedient
β
Correct Answer:
B [ honest ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q42. She just needs forty winks in order to be able to work all night.
- someone's help
- to take a stroll
- a short nap
- a little cooperation
β
Correct Answer:
C [ a short nap ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q43. The minute she arrived at the office, she was given the pink slip.
- a raise
- a promotion
- a letter to inform that she had lost her job
- a letter to inform that she had been transferred
β
Correct Answer:
C [ a letter to inform that she had lost her job ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q44. The representatives of the two states tried to enforce a treaty which was a dead letter.
- not well-thought out
- no longer in force
- no longer relevant
- not in keeping with the changing times.
β
Correct Answer:
B [ no longer in force ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q45. To drink like a fish:
- To drink little
- To drink alone
- To drink in company of others
- To be a drunkard
β
Correct Answer:
D [ To be a drunkard ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q46. "Cart off" means:
- discard
- disregard
- dejected
- None of these.
β
Correct Answer:
A [ discard ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?"cart off" means to take someone or something away, often forcefully or abruptly.
Q47. To get cold feet
- to run for life
- to get cold
- to be afraid
- to become discourteous
β
Correct Answer:
C [ to be afraid ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?"To get cold feet" means to suddenly become too nervous or frightened to do what you had planned to do.
Q48. The man cannot be trusted in the post for he has an itching palm.
- habit of taking bribe
- has an infectious disease
- habit of flattery
- a quarreling habit
β
Correct Answer:
A [ habit of taking bribe ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?Itching palm: A desire for money, greed, wanting a bribe.
Q49. I cannot deal with a queer fish like him.
- having too much critical habit
- dishonest person
- very mean person
- eccentric and peculiar person
β
Correct Answer:
D [ eccentric and peculiar person ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?a queer fish: a person whose behaviour is strange or unusual.
Q50. He is in deep water and needs your help.
- great difficulties
- under the water
- a sea
- pain
β
Correct Answer:
A [ great difficulties ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?"deep water" meaning: in a difficult or awkward situation.