Q1. I did not know that he was pulling my leg all the time.
- befooling me
- degrading me
- defaming me
- complimenting me
β
Correct Answer:
A [ befooling me ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q2. The police fired at random at the violent crowd and several person lost their lives.
- pointedly
- aimlessly
- willingly
- intentionally
β
Correct Answer:
B [ aimlessly ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q3. Some people now wonder whether we just pay the lip service or genuinely subscribe to democracy.
- pay oral tribute
- attach no value
- remain indifferent
- show only outward respect
β
Correct Answer:
D [ show only outward respect ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q4. Seema is a little hard of hearing.
- inaudible
- deaf
- disinterested
- insensitive
β
Correct Answer:
B [ deaf ]
π Official Explanation
π Grammar Learning
π Why?"Hard of hearing" refers to people with hearing loss ranging from mild to severe.
Q5. He has reached present position in his job through elbow grease.
- his persistent fighting
- his good connections
- flattering his superiors
- his hard work
β
Correct Answer:
D [ his hard work ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q6. He was a king who ruled his subjects with a high hand.
- oppressively
- kindly
- conveniently
- sympathetically
β
Correct Answer:
A [ oppressively ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q7. Discipline is on the wane in school and colleges these days.
- increasing
- declining
- spreading
- spiralling
β
Correct Answer:
B [ declining ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q8. Eloquent lamentations regarding the fate of flora and fauna are certain to be rendered a cry in the wilderness.
- a cry in vain
- an unpleasant situation
- a cry with laughter
- a laughter having no end
β
Correct Answer:
A [ a cry in vain ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q9. The new economic policy is likely to run into rough weather.
- make things difficult
- confuse matters
- encounter difficulties
- create problems
β
Correct Answer:
C [ encounter difficulties ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q10. The question of abolition of private property is still a moot point.
- unknown
- undecided
- not clear
- uncertain
β
Correct Answer:
B [ undecided ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...