Q11. The boss brought matters to a head by forcing him to work more.
- made him happy
- created a lot of unhappiness
- created an atmosphere of confrontation
- brought matters to a decisive
β
Correct Answer:
C [ created an atmosphere of confrontation ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q12. The MP from our constituency is fond of blowing his own trumpet whenever he gets a chance.
- parading his own good deeds
- speaking too loudly
- looking after his own interest
- making long speeches
β
Correct Answer:
A [ parading his own good deeds ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q13. He cannot make both ends meet.
- manage the business
- work hard
- earn enough
- control affairs
β
Correct Answer:
C [ earn enough ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q14. His ghost story was beyond belief.
- Fantastic
- Terrifying
- Incredible
- Imaginary
β
Correct Answer:
C [ Incredible ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q15. My friend was a person apt to act suddenly without thinking.
- Impulsive
- Excitable
- Thoughtless
- Violent
β
Correct Answer:
A [ Impulsive ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q16. No one dare call in question his honesty.
- Honesty of purpose
- Test
- Flatter
- Challange
β
Correct Answer:
D [ Challange ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q17. It is bad to try to fish in troubled waters.
- fish in hot weather.
- catch fish in disturbed waters.
- make a profit out of a disturbance.
- go for fishing and cause trouble.
β
Correct Answer:
C [ make a profit out of a disturbance. ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q18. He promised to look into the matter.
- to peer closely at
- to take care of
- to investigate
- to question
β
Correct Answer:
C [ to investigate ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q19. Thousands put on a daily fight to keep the wolf from the door.
- avoid starvation
- guard from pickpockets
- ward off mosquitoes
- keep oneself healthy
β
Correct Answer:
A [ avoid starvation ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...
Q20. How did you break the ice in the party?
- Break free
- Initiate something
- Shatter peace
- Cause harm
β
Correct Answer:
B [ Initiate something ]
π Grammar Learning
π Need help?Click the button below to create a short explanation for this question.
Preparing explanation...