Q41. She found the perfect title for her new novel.
break upon
hit upon
turned up
none of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ hit upon ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "hit upon": to come upon unexpectedly or by chance
Q42. My friend conceals nothing from me.
keeps back
do way with
give in
welcome
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ keeps back ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "keep back": refuse, hide, retain.
Q43. We regard her as our mother.
bear away
look upon
to make over
to put by
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ look upon ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "look upon": perceive, regard as, think of.
Q44. The prisoner _________ from his guards. (Phrasal verbs)
broke off
broke out
broke forth
broke away
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ broke away ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "broke away": escape, run away.
Q45. I cannot __________ the meaning of this verse. (Phrasal verbs)
make of
make out
make for
make up
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ make out ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "make out": understand, comprehend.
Q46. The weary traveller ________ the door of a deserted house in a forest. (Phrasal verbs)
Knocked down
knocked off
knocked at
knocked out
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ knocked at ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q47. I will _______ to my job until May.
hold up
hold on
hold in
hold
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ hold on ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "hold on": to wait or pause.
Q48. The boss simply could not _________ his inefficiency any more.
put off
put up with
put down
put across
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ put up with ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q49. After a prolonged suffering he passed away .
went away
left
expired
yielded
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ expired ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "passed away": demise, die
Q50. After much effort he could tide over the crisis.
Overcome
Win over
Defeat
Enjoy
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ Overcome ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "tide over": to get through a period of difficulty.