Q31. Peter _______ at seven o'clock.
goes up
gets
gets up
wakes
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ gets up ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "get up" means rise from bed after sleeping.
Q32. When teacher requested students to clean the blackboard, Sarita immediately replied " Do not stare at me".
What is meaning of stare ?
look
request
order
impose
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ look ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q33. By his virtuous life, he has made amends for his past actions.
repented for
compensated for
forgotten about
none of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ compensated for
]
β¨ AI Learning Explanation
π Phrasal Verb Learning
β
Correct Answer compensated for β to make up for past actions or wrongs.
π Why? In the sentence, his good life now balances or makes up for his earlier actions.
π‘ Remember Use 'compensate for' when you mean making amends or making up for something.
π Example He worked extra hours to compensate for the time he missed.
Q34. When the boy was put into a boarding school, he quickly fell into line without his usual indiscipline behaviors.
stood in a line
turned straight
became orderly
none of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ became orderly ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "fell into line": starts to follow the rules, behave according to expected standards of behaviour.
Q35. She gave up the job after getting married.
abandoned
joined
started doing
none of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ abandoned
]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "gave up": relinquished, surrendered
Q36. You read the letter repeatedly .
pros and cons
one and all
time and again
to and fro
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ time and again ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q37. He rose to power through flattery.
by the way
by means of
by no means
none of these
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ by means of ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q38. His honesty was doubted .
called in question
at large
well and good
above all
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ called in question ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "called in question": to cause doubts about something
Q39. I will oppose him very strongly
by the way
tooth and nail
all at once
in broad day light
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ tooth and nail ]
π Phrasal Verb Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q40. I am going to sell my furniture.
dispose of
carry out
carry on
none of the above
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ dispose of ]
π Official Explanation
π Phrasal Verb Learning
π Why? "dispose of": to give away, to get rid of