Q1. It was her maiden speech on the stage and she performed well.
unprepared speech
sudden speech
primary speech
first speech
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ first speech ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q2. The detective went abroad in search of culprit but his journey proved to be a wild goose chase .
expensive
full of difficulties
unprofitable adventure
ill advised
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ unprofitable adventure ]
β¨ AI Learning Explanation
π Idiom Learning
β
Correct Answer unprofitable adventure
π Why? A "wild goose chase" means a pointless or fruitless search that wastes time and resources.
π‘ Remember Think of chasing a wild goose that gives nothing in return.
π Example The treasure hunt turned into a wild goose chase.
Q3. A close shave .
A narrow escape from danger
stubble
Very short hair
Hairless skin
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ A narrow escape from danger ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q4. Please be as brief as you can, I have other fish to fry .
to cook the food
to take rest
some important work to attend to
to attend the friends
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ some important work to attend to ]
β¨ AI Learning Explanation
π Idiom Learning
β
Correct Answer some important work to attend to
π Why? This phrase means you have other important tasks to take care of right now.
π‘ Remember Think: other tasks first, this can wait.
π Example Sorry I can't join you; I have other fish to fry.
Q5. The boy took to his heels after stealing some money.
jumped up
hurt himself
ran away
fell down
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ ran away ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q6. One should always try to keep one's word .
to guard a secret
to be too shy to speak
to remember
to fulfill a promise
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: D [ to fulfill a promise ]
π Official Explanation
π Idiom Learning
π Why? To keep one's word means to fulfill a promise or commitment made to someone.
Q7. It is known that he is a man of straw .
a generous man
a man of no substance
a man without means
a man of character
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ a man of no substance ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q8. Ram is very calculative and always has an axe to grind .
Has no result
Works for both sides
has a private agenda
fails to arouse
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: C [ has a private agenda ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q9. The police looked all over for him but drew a blank .
did not find him
put him in prison
arrested him
took him to court
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: A [ did not find him ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...
Q10. On the issue of marriage, Sarita put her foot down .
stood up
was firm
got down
walked fast
π§ Learn with AI
β
Correct Answer: B [ was firm ]
π Idiom Learning
π Need help? Click the button below to create a short explanation for this question.
β¨ Create Student Explanation
Preparing explanation...